tiistai 1. marraskuuta 2016

Kaksi vuotta ja rapiat

Synttärit menivät ohi vähän huomaamatta. Näin jälkeenpäin ajatellen sitä olisi pitänyt juhlistaa kunnolla, tai ainakin kirjoittaa blogipäivitys.  Kaksi vuotta on merkittävä ikä esimerkiksi lapsella, joka on oppinut puhumaan, liikkumaan tai vaikka juoksemaan. Siinä iässä kokeillaan rajoja, joka paikkaan mennään juosten, täysillä, kaikkensa antaen.
Jotain samanlaista olen kokenut, ainakin henkisellä tasolla. Yli viisikymppinen ei ihan samaan riehakkuuteen fyysisesti pysty, mutta juoksemaanhan tässä on taas kuitenkin opittu!
On tämä ”juoksemisen uusi kevät” ollut hienoa kokea.

Kilometri määrät ei mitään suuria ole. On kuitenkin parempi kiiruhtaa hitaasti kuin olla telakalla.
Elo- syys- ja nyt lokakuukin meni aika samalla kaavalla. Huonoimmalla viikolla kilometrejä kertyi karvan auki 20 ja parhaimmalla reilu 40. Kuukausi määrät n.120 hyvin maltillisesti nousujohteisena.
Lenkit olen tehnyt pääasiassa, eli noin 85% pk alueella. Muutaman kerran olen urheilukentällä intervalleja käynyt tekemässä ja ehkä kerran viikossa muuten vain tuulettanut keuhkoja hieman vauhdikkaammalla rykäisypätkällä. Palautumisesta olen yrittänyt pitää huolta sekä ”kuunnellut” penikoita, jotka aika ajoin ovat vihoitelleet.
Tarvitsisi varmaan koputtaa puuta… Jalat ovat olleet yllättävän hyvässä kunnossa. Kantapäät muistuttavat itseään lähinnä kovempien ja pidempien lenkkien jälkeen, ei oikeastaan lenkin aikana. Joskus, aika satun- naisesti, on kipuja ilmennyt levon aikana, tai sellaista särkyä, tai vihlontaa, mutta kokonaiskuva on hyvä.
Ainoat harmit ovat olleet siis penikoiden osalta.

Samalla kaavalla meinaan jatkaa marras- ja joulukuussa. Eli maltillisesti pk- nylkytystä, paitsi jos tulee hiihtokelit, silloin saatan osallistua pari kertaa ahkerammin ruumiinkulttuurin hoitamiseen.
Johtuuko huonosta kunnosta, oudoista liikeradoista vai liiallisesta innostuksesta mutta, sitä ei alkuun matalalla sykkeellä pääse millään.

Tätä kirjoittaessa on päällänsä kova lenssu. Kaksi päivää sitten tehdyn parin tunnin lenkuran jälkeen iski aivastusten sarjatuli, ja sen päälle hirmu nuha. Eilen sitten oikein sai mittarilla kuumeen kiinni.
Sairastetaan nyt muutama päivä, on kuulemma pitkäkestoista ja jälkitautiherkkää flunssaa liikkeellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti